Siirry sisältöön
transval_bg_dark-orange

Jussi Kaumi

 

Jussille liikkeenluovutus oli kuin vapaa pudotus turvallisella kopilla

Jussi_Kaumi-1

Paria vuotta vaille neljäkymmentävuotias Jussi Kaumi on tehnyt koko ikänsä logistiikka-alan työtä esimerkiksi terminaalipäällikkönä, varastomiehenä ja varastovastaavana. Nyt uutena tehtävänä ovat esimiestyöt Transvalissa.

Jussi, hänen kolmekymmentä työkaveriaan ja teollisuudenalalla toimivan tehtaan varaston logistiikkatoiminnot siirtyivät Transvaliin liikkeenluovutuksella syksyllä 2020.

– Olen oppinut työni tekemällä. Opiskelin kone- ja metallialaa, mutta työelämä kutsui enemmän. Nyt opiskelen ja teen lähiesimiehen työtä. tiimissä on kolmisenkymmentä henkilöä. Parasta tässä tehtävässä on se, että pääsee ratkomaan asioita. Huonointa se, että tekisi mieli tehdä enemmän fyysistä työtä – hieman on huono omatunto välillä, kun ei kerkeä lattiatasolla auttamaan tätä joukkuetta. Onneksi oma esimies tukee ja kertoo, että ihan oikeisiin asioihin olen keskittynyt.

Liikkeenluovutus oli todellinen yllätys

Teollisuudenalan tehtaalta liikkeenluovutuksella Transvalille siirtymisen jälkeen Jussin fyysinen työpaikka on edelleen sama tehdas, työporukka sama kuin aiemmin, vain työnantaja vaihtui.

– Meitä on hyvä, kirjava ja osaava porukka tässä tehtaan varastossa. Osa on ollut samassa tehtaassa töissä jo 25 vuotta, osa on aloittanut pari vuotta sitten. Ikähaarukka on 23-60 vuotta ja jokaisella on se oma erityinen osaaminen. Saimme uuden työnjohtajan Transvalista, meille se tarkoittaa uuden oppimista ja jatkuvaa kehittymisenmahdollisuutta koko porukalle. Transval on logistiikka-alan konkari ja nyt pääsemme kehittymään meidän omassa osaamisessamme, eli logistiikassa.

Jussi arvioi, että omassa työporukassa on tapahtunut hyvää kehitystä Transvalille siirtymisen myötä. Avoin keskustelu on paljon parempaa ja koko porukka vastaa siitä, että hyvä yhteishenki pysyy yllä. Syksyllä 2020 fiilis oli toinen. Tieto liikkeenluovutuksesta tuntui kuin tiputukselta ilman laskuvarjoa.

– Tieto tuli kyllä täytenä yllätyksenä. Ensimmäinen infohetki oli raju kokemus. Tuli pettymyksen tunne, että joku tekee päätöksiä minun puolestani. Sitten tuli mieleen, että säilyykös tässä työpaikka. Seuraavana ajatuksiin nousi missä ja kenen oli syy ja vika. Fiiliksenä oli kuin tiputus ilman laskuvarjoa. Päivän päätteeksi tunteet kuitenkin rauhoittuivat ja iltasella asiasta jutteli jo kavereille. Ehkä paras kommentti oli ”Hei siistii, sul on uus työpaikka!”

Yllätykseksi tulikin eteneminen uralla ja esimiestehtävät

Ensimmäisten uutisten ja infotilaisuuksien jälkeen Jussi ja muut siirtyvät henkilöt painoivat töitä tehtaalla sekavissa tunnelmissa. Ajatuksissa pyöri, mitä tässä oikein tapahtuu.

– Infotilaisuuksissa ja yhteisissä keskusteluissa sain kaikki keskeiset tiedot mitä liikkeenluovutus ylipäätään tarkoittaa, ja mitä se tarkoittaa minulle aivan käytännön tasolla kuten esimerkiksi, milloin palkka maksetaan, mitä tapahtuu työvaatteille tai tuleeko muutoksia työterveyspalveluihin. Lisäksi saimme kattavan paketin Transvalista, sen arvoista, toimintatavoista sekä yhtiöstä itsestään.

Jussi nostaa muutoksen aikana tärkeäksi riittävää määrä tietoa, infotilaisuuksia, yhteisiä keskusteluja ja avoimuutta sekä omaa aktiivisuutta.

– Kun tulin työpäivien jälkeen kotiin, tuntui hyvälle lukea rauhassa tarkemmin asiasta, uudesta yhtiöstä ja asioiden etenemisestä. Tieto työnantajan muutoksesta on kuitenkin yllätys ja juuri siinä infohetkessä ei välttämättä hoksaa kysyä itselle tärkeistä asioista.

Kun pesti Transvalissa alkoi, Jussille ehdotettiin siirtymistä esimiestehtäviin.

– Tuntui tosi hyvälle, kun sain heti alkuun mahdollisuuden kehittää itseäni ja osaamistani. Uskon, että aktiivisuuteni, avoin ja utelias suhtautuminen muutokseen oli huomattu.

Omat ja työnantajan arvot kohtaavat – myös työturvallisuudessa

Yrityksenä Transval ei ollut Jussille aiemmin tuttu. Ajatuksissa oli, että siitä se ajan mukaan sitten selviää, millainen Transval on työnantajana ja miten hommat lähtevät rullaamaan.

– Olin ylpeä siitä, miten hienossa tehtaassa olin saanut tehdä töitä ja vastuutakin olin saanut. Kun siirryin Transvaliin, ajattelin, että onko tämä nyt tiputus vai mikä. Nyt takana on neljä kuukautta transvalilaisena, ja olen vielä ylpeämpi työstäni kuin aikaisemmin.

Työturvallisuus, luotettavuus, ihmisten ja tekemisen arvostus sekä avoimuus olivat Jussille henkilökohtaisesti merkittäviä arvoja.

– Oli hyvä huomata, että minulle henkilökohtaisesti merkittävät asiat ovat myös Transvalille yhtiönä ja sen työntekijöille merkittäviä asioita. Erityisesti työturvallisuus on minulle ykkösasia. Ilman turvallista työympäristöä ja toimintatapoja ei voi tehdä mitään järkevästi.

Liikettä kehon ja mielen voimalla

Vapaa-aika Jussilla menee yhtä reippaasti kuin työarkikin: vaimo ja perheen kaksi lasta pitää huolen mielenvirkeydestä ja luovuudesta, aivan kuten myös kaksi bändiä: toiselle Jussi säveltää kappaleet ja molemmissa hän soittaa kitaraa.

– Fyysisestä kunnosta pidän huolta punttisalilla voimanostossa, ja työmatkat kotoa töihin menee kehon omalla voimalla, syntyperäinen turkulainen kertoo.

transval-puhelujen-tallentaminen

Kiinnostuitko?

Katso kaikki avoimet työpaikkamme täältä. 

Tilaa Transvalin avoimet työpaikat sähköpostiisi!
Lähetämme uutiskirjeen kerran kuukaudessa.

alkuunalkuun